keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Pieni makuuhuone ja pinnasänky, mahdoton yhdistelmä?

Jo ennen raskautta tai edes sen suunnittelua mittailin ja pohdin miten meidän pienehköön makkariin saataisiin sitten joskus mahtumaan lapsen pinnasänky. (Ja minäkö kova haaveilija) Nyt sitten kun tuo pohdinta on oikeasti ajankohtaista olen viettänyt netin syövereissä illan jos toisenkin metsästäen eri vaihtoehtoja. Alusta asti olen ajatellut, että ainoa toimiva vaihtoehto on sivuvaunu. Ettei yösyöttöjen takia tarvitsisi nousta sängystä ja nostella vauvaa kovinkaan paljon. Ihan vaan, että kumpikaan meistä ei liikaa heräisi ja saisi siten paremmin taas unenpäästä uudelleen kiinni. Yölliset vaipanvaihdot ovat sitten asia erikseen. Pelkkää perhepetiä ei voida ajatellakaan, koska mies nukkuu sikeästi ja liikkuu niin paljon unissaan, että itse en saisi nukuttua lainkaan kun vain suojelisin vauvaa öisin. Sivuvaunu olisi siis hyvä välimalli.

Ikean sängyt hylkäsin heti. Vaikka ovatkin kivan näköisiä, tarvittavat ominaisuudet omaavia ja edullisia, ei meille vain voi laittaa perinteistä 60x120 senttistä möhkälettä. Vaatehuoneeseen ei pääsisi enää lainkaan ja itse joutuisin kulkemaan sänkyyn päädystä, jossa jo nyt on vain kapea kulkuväylä lipaston vuoksi. Kehto olisi ollut sopivan kokoinen ratkaisu, mutta olisi mennyt vauvalla vain muutaman kuukauden ja kattoomme ei saa kiinnitettyä esimerkiksi Leanderin kehtoa, joka olisi ollut aivan ihana ♥

babygadget.net
Löysinkin muutaman vaihtoehdon mitä tulee normaalia pienempiin sänkyihin. Esimerkiksi Stokke valmistaa kaunista ovaalin mallista pinnasänkyä. Siinä on myös pyörät alla, joka olisi meillekkin ehdoton ominaisuus. Helpottaa siivoamista ja sänkyä jaa siirrettyä sen verta, että kulku vaatehuoneeseen helpottuisi. Voihan sänkyä tarvittaessa siirrellä asunnossa huoneesta toiseenkin. Tälle tosin itse en näe tarvetta. Sänky olisi myös pitkäikäinen, koska siitä saa lisäosien avulla muokattua astetta isomman aina juniorisänkyyn asti. Tosin Mini-malli ei mene kuin muutaman kuukauden, jolloin tarttisi siirtyä seuraavaan kokoon, joka onkin jo normi kokoinen pinnasänky. Mini-mallista ei myöskään saa tehtyä laidatonta sivuvaunua. Eli ei toimisi tämäkään meillä. Myös hinta on näissä aika korkea, varsinkin kaikkien lisäosien kanssa. Suloinen se kyllä olisi ollut.

Kotimaiselta AvaRoom:lta löytyy myös hieman normaalia pienempi pinnasänkymalli. Tätä meille jo tosissaan harkittiin, koska kaikki vaatimukset täyttyvät. Pohjakorkeutta saa muutettua, toisen laidan irrotettua, siinä on pyörät alla, koko normaalia pienempi 55x110 ja vieläpä moderni muotoilu miellyttää silmää. Hinta tosin on aika suolainen, eikä näitä kovinkaan paljon löydy käytettynä. Suunnitelmana oli siis rakentaa sänky itse, alkuperäistä mallina käyttäen. Epäilin tosin, että saataisiinko siitä itse tekemällä hyvännäköistä, vaikka miehen nikkarinti taitoihin luotankin. Ja hintaa sillä itsetehdyllekin tulisi, tosin murto-osa.

Avaroom
Ajattelin, että onhan tässä vielä onneksi muutama kuukausi aikaa ennen Beben syntymää, joten jatkoin metsästystä. Bongasinkin tässä eräs ilta Tori.fi:stä Alma Bloomin sängyn, joka täytti lähes kaikki vaatimukset; Koko on todella pieni, vain n.50x100, alla on pyörät, moderni muotoilu ja mikä parasta hinta oli alle puolet uudesta! Sängyn saa lisäksi varastointia varten taiteltua todella pieneen tilaan. Tässä oli myös hyvää onnea mukana, sillä näitä ei Suomessa kovin paljoa ole myynnissä, käytettynä varsinkaan. Mukaan saadaan vieläpä Alma Bloomin oma patja, patjansuoja ja reunasuoja.
littlegummi.com
Sitten ne huonot puolet tässä kyseisessä sängyssä. Taitto-ominaisuuden vuoksi toista laitaa ei saa suoraan irrotettua, joten joudumme hieman muokkaamaan sitä itse. Ajatuksena siis irrottaa laita avaamalla saranat ja kiinnittämällä alareunaan tukipuu, jotta se olisi silti tukeva. Toinen itseäni häiritsevä seikka on se, että ko. sänky ei ole valkoinen, vaan tumman harmaa. Voihan sen toki maalata, mutta pelkään vain pilaavani sen. Katsotaan, että miten sen saa mallailtua makkariimme, kunhan se ensin meille Helsingistä saapuu. Voihan tumma väri olla ihan kivakin, muutoin aika vaaleassa sisustuksessa. Petivaatteet tulevat kuitenkin olemaan vaaleat jne.

Nyt meidän helmivauvalle on tulossa sänky ja voin huokaista helpotuksesta. Eihän tässä mikään kiire vielä ollut, 3kk kuitenkin laskettuun aikaan jäljellä. Taitaa olla pesänrakennusvietti päällä, ennen syntymää hoidettavien pikku projektien määrä senkun kasvaa.

Hormonien huuruista päivänjatkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥